Hunddagis, pensionat, butik, trim & hundkurser på Öster i Örebro

 

 

Agility för nybörjare  x kr                  Instruktör: Malin Lindskog

Vad är agility?

Agility är en rolig och fartfylld sport som handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten visades första gången vid en stor hundutställning i England år 1978. I mitten av 1980-talen introducerades agility i Sverige, och sedan 1987 är det en officiell hundsport.

Sporten bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Ofta läggs mycket arbete på att motivera hunden för att nå en positiv och glad attityd i träningen. I agility får man ofta motivationen gratis genom att hunden arbetar fritt och mot nya, spännande utmaningar.

Förutsättningen för att träna agility är att hund och förare är lyhörda för varandra och att samarbetsvilja finns. Om det inte finns från början får man helt enkelt arbeta på det.

Såhär tränar du agility:

Träningen handlar här om att balansera explosivitet, fart och precision. Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund. Förare och hund har roligt tillsammans. Man lägger mycket tid på samarbete och tränar sedan hunden på att bli säker på olika hinder och bli motiverad att vilja arbeta självständigt. Man bygger självförtroende hos hunden.

En del moment, exempelvis kontaktfältshinder och slalom tar tid att träna. Dessutom behöver föraren erövra kunskaper kring handling (hur man styr hunden). Man behöver lägga ned mycket tid på att träna med sin hund innan man kan börja tävla.

Vilka kan vara med på kursen?

Alla friska hundar över 12 månader kan vara med.

 

Kursen är uppdelad på 5 tillfällen med start den X

Datum: 

Tider: 

Anmäl dig HÄR eller maila oss på info@jrhundcenter.se. När vi har fått in eran anmälan skickar vi ut ett bekräftelsemail med bifogad faktura på anmälningsavgiften (500kr), när den är inne är ni garanterad plats på kursen. Resterande belopp ska vara betald innan kursstart. 

Välkomna på kurs!